Jeftini polovnjaci iz Nemačke – ništa od toga!

Ako na nekom sajtu ili u novinama pročitate da se najavljuje dolazak stotina hiljada jeftinih dizelaša iz Nemačke, znajte da to NIJE ISTINA. To je jednostavno prazna priča koja služi da bi sajtovi i novine podigli svoj tiraž, pošto računaju na to da će vas privući „sladak“ naslov.

Polovni automobili, Euro 4 i nižeg standarda, neće se prodavati za 100-200 evra

Prethodne tekstove u kojima smo se bavili ovom temom nisu shvatili ni pojedini vlasnici auto placeva, te su pomislili da mi promovišemo tu priču kako dolaze jeftini polovni dizel automobili iz Nemačke. Stoga sada direktno i bez ikakvih stilskih figura objašnjavamo suštinu problema.

Nemačka NIJE donela zakon kojim zabranjuje (stare) dizelaše

Nije uvedena nikakva zabrana, niti je naređeno da se dizelaši proteraju iz Nemačke. Ukratko – dato je odobrenje gradovima da u cilju smanjenja zagađenja uvedu određene zone u koje neće smeti da ulaze kola koja ne ispunjavaju određene uslove po pitanju izduvnih gasova.

Gradovi u Nemačkoj NISU, niti će uskoro proterati stare dizelaše

Za sada se ne zna:

a) koji će gradovi uvoditi te zone ili proširivati one koje već imaju?

b) kolike će biti te zone i koje delove gradova ili ulice će obuhvatati?

c) da li će postojati izuzeci – npr. vlasnici koji žive u tim zonama, privrednici, službena vozila i slično?

d) kada će doći do uvođenja tih zona?

Kada bi do uvođenja zona zabrane moglo da dođe?

Nemački pravnici kažu da će nemačkim gradovima biti potrebno najmanje šest meseci da izmene svoju strategiju protiv zagađenja koja bi mogla da uključi bilo kakvu zabranu. Nemački ADAC ne očekuje da će doći do bilo kakvih zabrana pre kraja 2018. godine.

Kada do ozbiljnijih ograničenja kretanja za dizelaše dođe, neće biti navale jeftinih vozila u Srbiju

U Poljsku se u proseku godišnje uveze oko milion (1.000.000) polovnjaka, od čega je preko 50% starije od 10 godina. U Hrvatsku je 2016. godine uvezeno 60.000 polovnjaka, u proseku starih osam i po godina. Zanimljiv je i podatak da je u Hrvatskoj 2008. godine vozni park u proseku bio star 9,7 godina, a u februaru 2017. skoro 13 godina. Ubacimo sada u priču i Bugarsku, Rumuniju, Mađarsku, Albaniju, Tursku, Ukrajinu…

Ne smemo da zaboravimo ni zamenu staro za novo!

Zaključak

Ako planirate da kupite dizel automobil, bez obzira na godište i Euro standard, možete to slobodno da uradite sada pošto pojeftinjenja u bližoj budućnosti neće biti. Tu priču su vozačima preneli oni koji ne poznaju najbolje svet polovnjaka.

Došlo je i do efekta lavine – čitava priča počela je da raste neviđenom brzinom dobijajući sve senzacionalističkije i naslove.

Zato nastavljamo da se bavimo ovom temom

Mnogi političari u Nemačkoj su protiv ovakvih zabrana, što znači da nas očekuje vrlo „zanimljiva“ borba. Šta može da se uradi da vazduh u Srbiji bude čistiji čak i sa starijim automobilima? Da li su stariji polovnjaci zaista najveći krivci za zagađenje?

Možda vas interesuje

Mister Bin prodaje Mercedes – Benz 500 E

Classic Car Auctions (CCA) je najavio da će 25. maja u ‘Warwickshire Exhibition Centre’ organizovati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *