Sajtovi za traženje posla u Nemačkoj

Nemačka je veoma popularna destinacija za kadrove iz regiona, i zato ćemo u ovom članku odgovoriti na pitanje „Koji su najpopularniji sajtovi za traženje posla u Nemačkoj?“.

Naši ljudi masovno odlaze na rad u Nemačku, još od vremena Vili Branta, i dok su u to vreme radnici sa Balkana mahom radili u proizvodnji, danas su na ceni zdravstveni, i IT radnici kao i stručne i iskusne zanatlije.

Najveći broj sajtova za traženje posla u Nemačkoj je na nemačkom jeziku (logično, zar ne?), iako na sajtovima vladinih agencija i nekih većih platformi za traženje posla možete naći i engleski prevod.

Sajtovi za traženje posla u Nemačkoj koje vode državne agencije

Za razliku od zavoda za zapošljavanje u regionu, nemačke agencije za rad, zapošljavanje i imigraciju su mnogo prisutnije na internetu, i vode dva najpopularnija sajta za traženje posla u Nemačkoj. Pored toga na njihovim stranicama naći ćete i relevantne informacije koje se tiču samog procesa traženja posla, nostrifikovanja diploma, učenja nemačkog jezika, itd.

Vašu potragu za poslom najbolje je da započnete na sajtu:

https://www.make-it-in-germany.com/en

Sajt ima i srpsku verziju, što jasno pokazuje koliko radnika sa ovih prostora pokušava da nađe posao u ovoj razvijenoj zemlji:

http://www.make-it-in-germany.rs/

Srpska verzija je malo štura. Ako govorite engleski jezik, preporučili bi vam da koristite englesku verziju sajta. Na Make it in Germany možete naći sve informacije o Nemačkoj i njenoj imigracionoj politici, dokumentima koje su vam potrebni za nemačku radnu vizu, pa čak i oglase za poslove, koji se nalaze na ovom linku:

https://www.make-it-in-germany.com/en/for-qualified-professionals/working/job-listings

Od velike koristi će vam biti i spisak traženih zanimanja, na kom se u ovom trenutku nalaze doktori, medicinske sestre, inženjeri, IT-jevci i veliki broj zanata.

Sajt savezne agencije za rad i zapošljavanje

Sledeća adresa koju treba da ukucate u vaš brauzer je ona koja vodi ka sajtu Nemačke savezne agencije za rad i zapošljavanje.

https://www.arbeitsagentur.de

Ovde pored velike ponude poslova, možete naći i deo sajta posvećen kadrovima iz inostranstva. Postoje verzije sajta na nemačkom, engleskom i arapskom jeziku.

Pored ova dva sajta koje vode državne agencije, pretražili smo i druge veb lokacije pogodne za traženje posla u Nemačkoj i sastavili smo sledeću listu:

Nezavisni sajtovi za traženje posla u Nemačkoj

http://www.monster.de – Nemački ogranak svetski poznatog posrednika između poslodavaca i kadrova.

http://www.stepstone.de – Još jedan nemački ogranak internacionalnog sajta za traženje poslova, koji trenutno (februar, 2019.) nudi više od 94 hiljade poslova u Nemačkoj. Pored toga omogućava vam i da dodate svoj CV.

https://de.indeed.com/ – Za razliku od sajtova poput Infostud-a, koji poslodavcima omogućavaju da dodaju svoj oglas, Indeed predstavlja pretraživač poslova, koji vas spaja sa oglasima koje kompanije postavljaju na svoje stranice. Ovo je veoma efikasan način traženja posla, jer vas Indeed pošalje pravo na sajt kompanije koja traži radnike. Pregledom sajta možete bolje da se upoznate sa poslodavcem.

http://stellenmarkt.de – Jedan od najpoznatijih sajtova za traženje posla u Nemačkoj, koji obuhvata sve pokrajine. Ako želite da nađete posao u južnim delovima Nemačke (npr. u Minhenu), možete koristiti i poseban deo platforme Stellenmarkt koji se nalazi na http://stellenmarkt.sueddeutsche.de/ poddomenu.

https://jobs.meinestadt.de/ – Poznata informativna platforma koja ima odeljak za traženje posla, u kom je u trenutku pisanja ovog teksta bilo 656.515 poslova u ponudi.

https://www.kimeta.de/ – Ogromna platforma za traženje poslova, svih profila. U trenutku pisanja ovog teksta bilo je više od dva miliona oglasa u ponudi. Kao i Indeed i slični sajtovi, Kimeta ne hostuje oglase za posao na platformi, već služi kao pretraživač koji vas upućuje na sajt na kom je objavljen oglas. Osnovni interfejs na početnoj strani nudi pretragu po ključnim rečima, gradovima i udaljenosti (od navedenog grada).

https://www.stellenanzeigen.de/ – Platforma za traženje posla slična Infostud-u koja hostuje oglase za posao. Potrebno je samo da odaberete oblast u kojoj želite da radite, poziciju i grad.

https://www.jobworld.de – Još jedan pretraživač poslova koji radi kao Indeed i slični sajtovi. U trenutku pisanja ovog teksta, preko ovog pretraživača, mogli ste pronaći više od pola miliona oglasa za posao.

https://www.jobs.de – Ogromna platforma koja hostuje oglase za posao u svim nemačkim pokrajinama.

http://job.de – Još jedan pretraživač poslova koji radi po principu Indeed-a.

Možda vas interesuje

7 stvari koje morate da znate ako želite da se odselite u Švedsku!

Švedska je članica Evropske unije i među najrazvijenijim zemljama sveta. Za razliku od susedne Norveške, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *